2007 m. rugsėjo 23 d., sekmadienis

FotOaparats


Po ilgų taupymų ir svarstymų pagaliau įsigijau foto aparatą. Nikon D50 su kitiniu 18-55mm objektyvu. Dar tuoj turėsiu zoom'inį SIGMA 70-300 mm objektyvą. Pirkau internetu, per ebay.co.uk. Tad jei ką domina pirkimas internetu, galiu pasidalinti patirtim.
Na, ką gi laukite spalvų pagausėjimo mano bloge :)

3 komentarai:

Unknown rašė...

http://hugin.sourceforge.net/
cia softas panoraminems foto daryt, manau pravers ;)

Unknown rašė...

Sveikas,

gal gali placiau papasakot apie pirkima internetu?
Galvoju kamera pirk, bet bijau, kad nebuciau isdurtas :)

www.bitlas.com

Martynas rašė...

Aš visda perku per www.ebay.co.uk Susirandi prekę kuri tave domina ir skaičiuoji ar kaina mažesnė nei Lietuvos parduotuvėse. Jei kainos skirtumas tau patinka tada pasidomi pardaveju. Reikia žiuret kad pardavejas butu Europos sajungoje, nes jei siusiesi iš JAV ar kokio HonKong'o tai didelė tikimybė kad uždės muitą. Taip pat reikia žiūrėti Feedback'a apie pardavėja. Geriausia kad butų pirkę daug žmonių ir bent jau 99% būtų palikę teigiamą feedback'ą. Taigi jeigu prekės kaina + siuntimo kaina yra pigiau negu pirkti Lietuvoje tada apsimoka pirkti, tik turėk omenyje kad negausi lietuviškos garantijos prietaisui. Kai kurie pardavėjai siūlo International garantija, bet niekad neteko naudotis garantiniu aptaranavimu tai ir nežinau ar tai realiai veikia. Prieš spausdamas Buy įsitikint kad galėsi apmokėt.
Perkant per Ebay patogiausia turėti PayPal saskaitą. Taip pat reikia turėti VISA kreditine kortele (VISA ELECTRON netinka). Aš tam reikalui naudoju SEB Vilniaus banko išduodamą VISA VIRTUON kortele. Ją pasidaryti kainuoja 20 Lt, nėra jokių aptarnavimo mokesčių. Iškarto reikia pasidaryt ir internetinę bankininkystę - tai nieko nekainuoja. Ši kortelė naudojama tik atsiskaitymams virtualioje erdvėje (For Internet Use Only). Turint kortelę ją reikia "pririšt" prie PayPal sąskaitos. Sekant visas PayPal instrukcijas tai padaryti nesunku. Taigi kai jau viską turi gali pirkti ir laukti prekės.
Tai tiek trumpai. Jei dar kas neaišku drąsiai klausk.:)